Cremasterrefleksen

Cremasterrefleksen

BØGER. Dansk debutant skriver humoristisk om at løsrive sig fra ens forældre og om at blive voksen ved at blive ven med én, der heller ikke er det.

Hvordan bliver man egentlig voksen? Hvornår slutter barndommen?

Karla er startet på universitetet i Odense. Hun skal læse journalistik – det har hendes dansklærer anbefalet. Karlas forældre bor på Lolland. Moren ringer og skyper flere gange om ugen og skal bare lige høre, hvordan det går. Har Karla husket at købe tamponer?

Karla møder Viktor og de to får et særligt tæt venskab. Viktor bytter om på eksisterende og insisterende og insinuere og inseminere og så videre. Men det gør måske ikke så meget. For Viktor kan tale med folk. Han kan få internet til at virke og ved, hvilket tøj, der må komme i tumbleren. De ting kan Karla ikke finde ud af.

Viktor ved ikke, hvad han vil, når han bliver voksen, og han ryger for meget hash, men han samler også på viden. Ved Karla for eksempel, at alle piger har forskellig størrelse bryster, eller hvad den cremasterrefleks, der har lagt navn til bogen, er?

Laura Ringo fortæller, at hun har kaldt romanen CREMASTERREFLEKSEN, fordi ordet har noget mystik over sig. Og så på grund af bogens to hovedpersoner:

»Jeg ville gerne skrive om et venskab mellem to mennesker, som er så intimt, at det hele tiden er på grænsen til at være erotisk.«

Hvordan man udløser cremasterrefleksen er demonstreret på bogens forside, men hvad det har med Karla og Viktors forhold at gøre, skal ikke røbes her.

Cremasterrefleksen // Forfatter: Laura Ringo // Målgruppe: 8.-10. klasse // Sider: 187 // Udgivet: 2. marts 2017