Barn af bøger

BØGER. En enestående børnebog om litteraturens væsen og bøgers rejse fra en generation til den næste. BARN AF BØGER er en smuk fortælling, der vækker til eftertanke hos både børn og voksne. Bogen er et unikt samarbejde mellem forfatter og illustrator Oliver Jeffers og typografisk kunstner Sam Winston.

»Jeg er et barn af bøger.« Sådan lyder den første linje i denne særlige billedbog, der hylder børnelitteraturen og de bøger, der har formet os som individer og som kulturfællesskab. Den sagte, poetiske historie foldes ud gennem bogen, hvor ét barn introducerer et andet til litteraturens verden.

Den verden, de to børn rejser igennem, er bygget dels af Oliver Jeffers’ ord og illustrationer og dels af Sam Winstons typografiske landskaber. Ordbillederne af bjerge, bølger og stier er skabt af tekster fra børnelitteraturhistorien, og den nysgerrige læser vil opdage, at havet består af historier som Den lille havfrue og En verdensomsejling under havet, og nattens skyer er lavet af vuggeviser.

–» Trine May anmelder bogen her

Forfatter og oversætter Astrid Heise-Fjeldgren har udvalgt værker fra dansk litteraturhistorie til at indgå i den dansksprogede udgave af bogen, ligesom bogens oversættere i andre lande har tilført bogstaver og historier særlige for deres sprog og litteratur.

BARN AF BØGER minder os om, at historier er noget, vi giver til hinanden, og noget der gør vores verden større og mere farverig. Tilbage står spørgsmålet: Hvilken bog gjorde dig til et barn af bøger?

–» Besøg bogens hjemmeside


Barn af bøger 
// af Oliver Jeffers & Sam Winston // Oversætter: Astrid Heise-Fjeldgren // Målgruppe: Alle klassetrin // Sider: 40 // Udgivet: 17. januar 2017