Når jeg savner min far

Når jeg savner min far

BØGER. I ny ungdomsroman af Alberte Winding oplever 13-årige Bebel både den største sorg og den første forelskelse.

Følelser kan blive så store, at de vokser ud af kroppen og farver verden omkring os. Lys som forelskelse og mørk som sorg. Det kan ske på samme tid. Det sker for 13-årige Bebel.

Bebels far forsvandt. Uden et farvel. Familien tror, han er død, men de ved det ikke. Bebels mor har siden tilbragt det meste af tiden i sin seng. Bebel vil ikke gøre hende mere ked af det, så hun bærer sin sorg alene.

Så flytter en ny dreng, Balder, ind i nabohuset. Balder har mistet sin mor til kræft. De to unge får hurtigt et nært venskab, fordi de forstår hinanden på et plan, deres jævnaldrende ikke kender til. Men Bebel får også andre følelser for Balder. Varme følelser hun ikke har oplevet før, og misundelige følelser da Balder bliver forelsket i en anden. Alberte Winding siger:

»Bebel skal jo netop i gang med at LEVE. Hun har livet foran sig og kærester og fester, men først må hun komme gennem sorgen over at miste. Vi skal alle miste nogen på et tidspunkt i livet, men at miste som barn er helt, helt forkert. Hvordan takler man det?«

Alberte Winding mistede selv sin mor i en tidlig alder, og det tab har været vigtigt for at kunne relatere til Bebel og hendes familie:

»Det har betydet, at jeg kunne gribe ud efter følelsen og sorgen over at miste, uden at analysere. Den sorg er der altid for mig. Den har gjort mig til den, jeg er, slet og ret. Det ville føles svært for mig at ’låne’ så hård en oplevelse uden selv at have haft den.«

I bogen opdager Bebel pludselig et mystisk lys, der strømmer fra et af Balders vinduer. Muligheden, for at hun kan møde sin far igen, opstår. Enhver, der har mistets store drøm. Men måske er det en drøm, der ikke bør gå i opfyldelse …

–» Læs uddrag


Når jeg savner min far 
// Forfatter: Alberte Winding // Målgruppe: 7.-9. klasse // Sider: 180 // Udgivet: 4. oktober 2016