Når man forveksler kærlighed med en saks

Når man forveksler kærlighed med en saks

BØGER. Hovedpersonen i Tomas Lagermand Lundmes nye ungdomsroman NÅR MAN FORVEKSLER KÆRLIGHED MED EN SAKS oplever forældresvigt og kæmper en voldsom kamp med sin identitet som homoseksuel. Men han oplever også den altomfavnende kærlighed.

Ny ungdomsroman af Tomas Lagermand Lundme.

I jeg-fortællerens familie har de sår på hænderne. Mormoren, moren og hovedpersonen. De piller i sårene, de gør sig selv ondt, og de gør hinanden ondt. De ligner hinanden – både udenpå og indeni.

Det er en smertefuld erkendelse for hovedpersonen, der ønsker at kunne give sig hen til sin nye store kærlighed, Mads, men hans fortid bobler konstant op til overfladen og maler nutiden sort af sorg og selvskade.

Minderne om den alkoholiske mor, faren, der forlod dem, og ikke mindst hovedpersonens hårde vej til sin homoseksuelle identitet, hjemsøger ham. En vej, der gik gennem Københavns natmørke gader og endte i prostitution på toiletter og bagsæder.

NÅR MAN FORVEKSLER KÆRLIGHED MED EN SAKS er en dyster roman om, hvor umuligt det kan være at tillade sig selv at være lykkelig og forelsket, når man hele livet har lært, at de følelser vil give bagslag og bringe smerte. En roman om, at der kan være langt til bunden, men at man nogle gange bliver nødt til at ramme den, før man kan rejse sig igen.

–» Læs et uddrag af romanen her


Når man forveksler kærlighed med en saks 
// Forfatter: Tomas Lagermand Lundme // Målgruppe: 9.-10. klasse // Sider: 200 // Udgivet: 29. september 2016