Haram

Haram

BØGER. Forfatter og socialrådgiver Kristina Aamand har brugt sine erfaringer fra virkelige samtaler med unge indvandrere til at at skrive sin nye roman, HARAM, der handler om muslimske piger, der har sex før ægteskabet.

Anisa, hovedpersonen i HARAM, er i knibe. Nogen har set hende med hendes hemmelige kæreste, Johannes, og sladret. Og nu gør hun alt, hvad hun overhovedet kan for at overbevise sin familie om, at de lyver. At hun aldrig ville være sammen med en dansk dreng.

Kærester er haram – det vil sige forbudt. En del af den uhellige treenighed alkohol, svinekød og sex før ægteskabet, som Anisas forældres tro ikke tillader. Og sex før ægteskabet er den værste synd. En kæreste vil bringe skam – ikke bare over Anisa, men over hele hendes familie. Hun vil være en tabt datter.

Kristina Aamand fortæller, at HARAM kommer tæt på den virkelighed danske muslimske piger har fortalt hende om, da hun arbejdede som socialrådgiver og konsulent i æresrelaterede konflikter:

»Flere passager er breve, som jeg har modtaget fra unge med deres egne ord og oplevelser. For eksempel er dagbogsafsnittet autentisk – det er anonymi-seret, og jeg har selvfølgelig fået lov til at bruge det. Ligesom afsnittet om mødomsoperationen er et brev, jeg har modtaget fra en ung.«

I HARAM har Anisa brug for hjælp, men kan hun stole på sine veninder Kadidja og Muna? Pigerne indgår en pagt, hvor de alle sætter noget på spil for at kunne holde på hinandens hemmeligheder. Men noget går helt galt …

HARAM er en del af Gyldendals SPURT-serie med bøger til unge, skrevet i et sprog, hvor alle kan være med.

–» Læs uddrag


Haram 
// Forfatter: Kristina Aamand // Målgruppe: 8.-9. klasse // Sider: 122 // Udgivet: 12. september 2016