Dyt båt coconut

BØGER. I SPURT-bogen DYT BÅT COCONUT sætter Glenn Ringtved fokus på et uhyggeligt tema: Seksuelle overgreb.

Det er aldrig din skyld, siger vi til ofre for seksuelle overgreb. Men når man kun er et barn, kan det være næsten umuligt at fortælle sandheden om så stort et svigt. Og hvilken voksen kan man stole på?

Efter en overnatning hjemme hos fætter John ændrer Lasse sig pludselig fra at være en helt almindelig, glad 9-årig til at være aggressiv og indesluttet. Han er god til fodbold, men stopper pludseligt. Han bryder sig ikke om omklædnings-rummet længere.

Fire år senere har Lasse isoleret sig helt, er aldrig sammen med venner, vil helst slet ingenting. Men så en dag klikker Lasse sig ind på et internetforum for ofre for seksuelt misbrug. Her skriver én med profilnavnet »Misfit«:  »JEG BLIVER VOLDTAGET AF MIN FAR.«

Men det er ikke det chokerende for Lasse. Det chokerende er, at han genkender baggrunden på Misfits slørede profilbillede. Det er hans egen skole!

Forfatter Glenn Ringtved har skrevet DYT BÅT COCONUT med udgangspunkt i en virkelig historie, en ung, kvindelig bekendt har fortalt ham. En historie, der gjorde det klart for ham, at nogle hemmeligheder næsten kan være for store til at betro nogen. Særligt for et barn:

»Det, jeg vil med bogen, er at give bare et barn, der sidder i en lignende situation, mod til at få det fortalt. Få taget hul på det, uanset hvor svært det er. Én ting er jo overgrebet, men at fortælle det griber uvægerligt også voldsomt ind i ens liv – og ens families liv.«

DYT BÅT COCONUT er en del af Gyldendals SPURT-serie, der fortæller store historier – kort og i et sprog, hvor alle kan være med.
–» Læs uddrag


Dyt båt coconut 
// Forfatter: Glenn Ringtved // Målgruppe: 8.-9. klasse // Sider: 172 // Udgivet: 10. august 2016