Hund

Hund

BØGER. Rosas far vil hellere have en tredje hund i stedet for en datter. Kongepudlerne vinder præmier og gør, hvad der bliver sagt. Så Rosa bliver til en hund. HUND er en mørk fortælling om svigt og vold i familien

»Først glemte de mit navn. Jeg tror, det var sådan det begyndte. Eller sluttede.«

Sådan starter HUND af Tina Sakura Bestle. Og hvis du nu sidder med en frygtelig forudanelse om, at et barn, der siger sådan, skal igennem noget grimt, så har du ret.

Rosa bor med sin far og mor og kongepudlerne Daisy og Mitsy, og en dag begynder hendes far at kalde hende HUND. Dagen efter kalder moderen hende heller ikke Rosa mere. Moderen har i mellemtiden pådraget sig et blåt mærke, og »hun ser lille ud.«

Hun er godt på vej til at blive en af Danmarks mest velskrivende og inspirerende børnebogsforfattere.

Weekendavisen om Tina Sakura Bestle

Ligesom Bestles anmelderroste roman SKYGGEFUGL (2014) rører HUND ved nogle stærke følelser. Vi vrider os, mens Rosa prøver at formilde og glæde sin far. Hun ifører sig hundekostume, prøver at adlyde og være en god hund, indtil hun – med Bestles sans for det groteske – helt glemmer, at hun faktisk er menneske.

I skolen skælder de hende ud for at bjæffe i stedet for at tale. De skriver breve hjem og ringer, hvilket bare får faderen til at flytte Rosa til en ny skole. Først da moderen i desperation efterlader Rosa på en parkeringsplads, slipper hun ud af faderens greb. Men er det for sent? Kan HUND blive Rosa igen?

Forfatteren har skrevet bogen i tæt samarbejde med illustrator Anna Jacobina Jacobsen. Teksten spiller sammen med billederne, når vi gennem Rosa øjne indefra hætten i hundekostumet ser en verden, der er mørk, men som bliver større og lysere i mødet med en voksens omsorg.

 

uddrag32 Læs uddrag

Hund // Forfatter: Tina Sakura Bestle // Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen  // Målgruppe: 0.-3. klasse // Sider: 60 // Udgivet: 21. april 2016