Død mand stå

Død mand stå

BØGER. Udødelighed. Letsind. Overhalingsbaner og ingen konsekvenser. Travle forældre og et skæbnesvangert øjeblik, der ændrer livet for altid, og hvor det at overleve ikke kun er et held – men også en straf. Det er nøgleordene i Conrad Fields’ roman DØD MAND STÅ.

»Du er en køn dreng … alting kommer lettere til jer«, skriver Conrad Fields bl.a. i bogen DØD MAND STÅ om hovedpersonen Sebastian.

Og alting kommer også ret let til Sebastian. Han ser godt ud, er halvvejs gennem 2. g og har hovedet fuld af YouTube, Facebook, ferie, førsteårs-piger
– og en del mere end dét.

For der er også dømt drinks, damer og stjålne biler. Og en sidegesjæft, som er mere end bare på kanten af loven. Med salg af sneakers, iPhones, solbriller og cykler. Nemt, hurtigt og uden konsekvenser. Så længe det varer i hvert fald. For selvfølgelig går det galt.

★★★★Berlingske

»Bogen handler om det, der sker, når et barn, der næsten er voksen,
pludselig ikke længere selv kan vælge frit fra alle hylder, fordi et enkelt øjeblik
og et dumt fejltrin har ændret livet og fremtiden for altid,« fortæller Conrad Fields, der selv har arbejdet med unge på kant med loven gennem mange år.

»Jeg har stor indsigt i det univers, men med DØD MAND STÅ vil jeg gerne vise, at det ikke nødvendigvis er socialklassebestemt, når unge mennesker kommer ud på et sidespor,« siger forfatteren, der – inspireret af sit arbejde – tidligere har skrevet om netop de mere ”oplagte” utilpassede unge.

»Men de findes i mange slags familier, også de velfungerende
og ressourcestærke. Vi har så travlt med karrierer og kurser og ironman og
skypemøder og glemmer at være nærværende og at kende vores børn – rigtigt.
Og så kan det dårlige selskab være svært at opdage.«

uddrag32 Læs uddrag

Død mand stå // Forfatter: Conrad Fields //  Målgruppe: 7.-9. klasse // Sider: 232 // Udgivet: 15. marts 2016