Mona Morgenglad

BØGER. Varm Vesterbro-historie om Mona Morgenglad af Marianne Verge.

Marianne Verges varme og sørgmuntre fortælling handler om at blive hel igen.

»Jeg ville skrive en børneroman om alt det liv, et barn står tilbage med, når det har mistet en forælder,« fortæller forfatteren Marianne Verge om baggrunden for MONA MORGENGLAD, der udspiller sig i en familie på Vesterbro i København.

Her bor Mona med sin far. De to lever med savnet af Monas mor, mens far Jan siger sit job som postbud op for at prøve lykken som digter, Mona finder nye venner, en kvinde ved navn Susanne dukker op – og hele verden er forandret. Med undtagelse af én ting: Kærligheden mellem Monas forældre er grunden til, at hun overhovedet findes.

»Du kom bare. Du var sådan en gave, man slet ikke vidste, man ville få. Ligesom solskin på en dag, hvor det styrtregner, eller en julegave på en sommerdag eller penge tilbage i skat,« fortæller Monas far hende.
I børneromanen MONA MORGENGLAD lever både dyb alvor, humor og håb. Og nye drømme, der langsomt får ben at gå på.

Romanen er stemningsfuldt illustreret af Els Cools.

♥ ♥ ♥ ♥

Godheden lyser ud af denne socialrealistiske folkekomedie fra Vesterbro.

Steffen Larsen, Politiken

uddrag32 Læs uddrag

Mona Morgenglad // Forfatter: Marianne Verge // Illustrator: Els Cools // Målgruppe: 3.-5. klasse // Sider: 120 // Udgivet: 30. september 2015