Hvidt og blidt og kridt

BØGER. Fortryllende Fupz-bog om en tyk tandfe i tylskørt og stiletter, en irriterende lillesøster og en dreng, der alligevel elsker den irriterende søster.

Billedbog af Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen

En tyk tandfe i tylskørt, fortryllede frøer, regler for rokketænder og – ikke mindst – en virkelig irriterende lillesøster, man lige så godt kan skille sig med, når nu tandfeen alligevel kommer på besøg og skal tilbage til sit tandslot.
Sådan ser det ud i Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensens univers i HVIDT OG BLIDT & KRIDT, hvor drengen selvfølgelig fortryder sin handel med tandfeen, rammes af kulsort samvittighed og må ud blandt nattens væsener for at vinde sin lillesøster tilbage igen.
Cato Thau-Jensens sjove illustrationer understreger den Fupz’ske humor – fx med den småflabede tandfe, der dukker op i stilletter og tyl – og allermest ligner en tyk mand.

I Kim Fupz Aakesons univers er alt tilladt. Alt kan ske. Og det gør det som oftest. Men sjældent det man forventer …

 

Sammen har Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen skabt endnu en finurlig, sød og sjov, men bestemt også tankevækkende bog.

KultuNaut.dk

uddrag32 Læs uddrag

Hvidt og blidt og kridt // Forfatter: Kim Fupz Aakeson // Illustrator: Cato Thau-Jensen  // Målgruppe: 2.-4. klasse// Sider: 48 // Udgivet: 22. september 2015