Grace og Paolo

BØGER. Nutidigt og underfundigt eventyr om mødet med det fremmede.

Børnebog af Jens Christian Grøndahl

En far, der kan trylle med duer, en mor, der går hjemmefra og en pige, som tager tingene i egen hånd, da hun med sin far rejser til tryllekongres på den anden side af jorden.
Her møder 10-årige Grace ikke bare drengen Paolo. Hun møder også en skør diktator, som tager folk til fange, bestemmer alt og helst ikke vil grines af. Grace og Paolo begynder et oprør, som ikke kun får indflydelse på faderens bidrag til tryllekongressen – men også på livet derhjemme og på Grace’s møde med nye kulturer og fremmede mennesker. Og deres mød med hende.

Bogen handler om at bryde grænser på tværs af grænser og er oplagt til den gode snak om forskellighed og om, hvordan folk i andre lande lever. Om fattigdom, undertrykkelse og fordomme. Og om børn, der gør en stor forskel – også i de voksnes verden.

GRACE OG PAOLO er illustreret af Charlotte Pardi.

★★★★
… den kan ligge til grund for samtaler med børn om, hvordan man lever andre steder i verden … man kunne sagtens forestille sig den læst f.eks. i skolen

KultuNaut.dk

uddrag32 Læs uddrag

Grace og Paolo // Forfatter: Jens Christian Grøndahl  // Illustrator: Charlotte Pardi // Målgruppe: 4-6. klasse // Sider: 136 // Udgivet: 30. oktober 2015