Anmeldere søges til omdiskuteret ungdomsbog

ANMELDERE SØGES. Kåre Bluitgens nye ungdomsbog, I KAMP FOR KALIFATET, har mildt sagt fået en blandet modtagelse hos anmelderne. Men hvad synes dansklærerne om bogen? Det vil vi gerne vide.

K
åre Bluitgens nye ungdomsroman I KAMP FOR KALIFATET tager et aktuelt tema op: Den handler om en ung fyr, som ikke kan finde mening i tilværelsen og som via mødet med et fundamentalistisk trossamfund ender som kriger for Islamisk Stat.

Modtagelsen af bogen hos anmelderne har været blandet. Med et enkelt hjerte i Politiken og to stjerner i Berlingske med ordene “…det kan undre, at Gyldendal har valgt at udgive denne forudsigelige fortælling” er der måske ikke så meget at råbe hurra over. Men på de unges eget anmeldersite bookeater.dk er vurderingen noget anderledes – her får den tæt på topkarakter, Ekstra Bladet giver den mærkatet “Værd at læse”, og hos bogbotten.dk er seminarielektor, Søren Fanø, meget begejstret: “I KAMP FOR KALIFATET anbefales varmt til danskundervisningen i de allerældste klasser i grundskolen og til de gymnasiale uddannelser. Udover at romanen er danskfagligt spændende at arbejde med, lægger den i allerhøjeste grad op til et samarbejde med fagene religion og samfundsfag.”

Vi vil gerne høre din mening!

Hvis du er dansklærer i grundskolens ældste klasser, vil vi meget gerne høre din vurdering af romanen. Hvis du kunne tænke dig at anmelde bogen med et undervisningsperspektiv, så send os en mail på gyldendalbu@gyldendal.dk. I mailen må du meget gerne skrive, hvor du underviser og på hvilke klassetrin.
Vi søger fem anmeldere og bringer citater fra anmeldelsen i næste udgave af DanskLitt, som udkommer lige inden nytår.
Skriv til os senest d. 1. oktober.