I love you Danmark

BØGER. I LOVE YOU DANMARK er en grafisk roman om savn, menneskeskæbner og venskaber. Stærkt fortalt i dagbogsform og med en flygtningedrengs stemme.

Grafisk roman af Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi

“Jeg tænker altid på det der skete med fatah og lille amir og far. Og mine øjne brænder. Men jeg tænker osse på den nye pige.”
En navnløs flygtningedreng i et dansk asylcenter. En hemmelig dagbog med notater. Om savnet af familien, om dem han ikke fik sagt farvel til, om mødet med den første forelskelse og om helt nye venskaber.
For han møder kærligheden på acylcentret, og han møder også værelseskammeraten og den nye ven Jamal, som “får piller tre gange om dagen for at få det lykkeligt.”
Drengen uden navn kalder sit hjemland for Langbortistan. Det nye hjem, acylcentret, kalder han for Andeby. Det danske sprog har han nemlig lært sig ved at læse Anders And-blade.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
I LOVE YOU DANMARK føles som drengens bog. I sin imitation af en flygtnings beskedne danske ordforråd rammer Aakeson rent.

Dorthe Hygum Sørensen, Politiken

uddrag32 Læs uddrag

I love you Danmark// Forfatter: Kim Fupz Aakeson & Rasmus Bregnhøi// Målgruppe: 7.-10. klasse // Sider: 100// Udgivet: 25. marts 2013