Monster

BØGER. Monsteret kom lige efter midnat. Som de jo gør. Men Conor er ikke bange. Han har frygtet et helt andet slags uhyre. Uhyret fra det mareridt, han har haft næsten hver nat, siden hans mor blev syg. Mareridtet med mørket, vinden og skrigene.

Prisbelønnet roman for unge og voksne af Patrick Ness

Da MONSTER udkom i England i 2011 var det med det samme tydeligt, at der her er tale om et helt særlig bog for både unge og voksne. Den velskrevne historie, det rørende tema og de utrolige illustrationer – men også ’historien om historien’: Idéen til MONSTER kom nemlig oprindelig fra den prisbelønnede forfatter, Siobhan Dowd, som desværre ikke nåede at skrive den selv, før hun som 47-årig døde af brystkræft i 2007. Heldigvis har Patrick Ness brugt idéen til at skabe dette mesterværk i samarbejde med Jim Kay.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jeg har aldrig læst noget lignende. MONSTER er en bog, man altid vil huske.

Steffen Larsen, Politiken

Fortællingen handler om at acceptere tab, og om at give slip, når det er nødvendigt – også selvom man kun er 13 år, som hovedpersonen Conor. Hans mor er syg af cancer, og det ser ikke ud til, at behandlingerne virker. Hver nat har Conor det samme mareridt. Et mareridt, der er så slemt, at selv da det mest uhyggelige monster viser sig uden for hans vindue, bliver Conor ikke bange. Det er nemlig ikke nær så skræmmende, som det han drømmer om hver eneste nat.

★★★★★★

Har man læst MONSTER, glemmer man den aldrig.

Kari Sønsthagen, Berlingske

 

uddrag32 Læs et uddrag her

Monster // Forfatter: Patrick Ness // Illustrator: Jim Kay // Målgruppe: 6.-8. klasse // Sider: 224 // Udgivet: 11. marts 2015