Pigen der havde en klovn på slæb

BØGER. Pigen kigger ind ad vinduerne og siger: “Hvad er det for en dame der bor derinde nu? Hun ser da helt forkert ud? Hvor er de henne?” Hun taler til den lille klovn med den spidse hat. 

Ny billedbog af Kim Fupz Aakeson Kim Fupz Aakeson har skrevet en billedbog om en pige og en lille klovn alene i en mærkelig verden med store uoverskuelige forhindringer. Måske er det sådan, verden ser ud for det barn, der er blevet alt for alene med en stor sorg – og savner sin familie, som den var engang? Hun leder, og hun leder. Under jorden, hvor troldene bor. På havet i en synkende skude. Hun har en klovn på slæb, en irriterende type, der hele tiden spørger og spørger. Hvem leder vi efter? Hvem er det, vi mangler? Hvem er det, der ikke er her? Som om han ikke ved det. Pigen og klovnen er på en erkendelsesrejse, hvor de bliver mødt af livets større eksistentielle spørgsmål. Billedbogen er god til dialogisk læsning i litteraturundervisningen i 4.-6 klasse, hvor fokus kan være på forståelse – og elevernes egne tanker og spørgsmål om livet kan komme i spil.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Endnu en forunderlig billedfortælling fra Kim Fupz og billedmakker Bregnhøi. Hvad de to ikke har leveret gennem årene af smil og tårer, hverdag og fest, liv og død! Og det er her alt sammen i PIGEN DER HAVDE EN KLOVN PÅ SLÆB, der har forfatteren i et sorrigfuldt hjørne og tegneren i et dystert mood.

Steffen Larsen, Politiken

Lad eleverne gå på opdagelse i de farverige og komplementerende illustrationer af Rasmus Bregnhøi. I undervisningen kunne illustrationernes rolle og samspillet mellem tekst og billede også være i fokus. Derudover er der intertekstuelle referencer i både teksten og billederne.

uddrag32 Læs et uddrag her

 

Pigen der havde en klovn på slæb // Forfatter: Kim Fupz Aakeson // Illustrator: Rasmus Bregnhøi // Målgruppe: 4.-6. klasse // Sider: 32// Udgivet: 10. april 2015